I to je Apfel, Novosti

Apfel stanovi

Makarska je jedan od najatraktivnijih gradova za život na hrvatskoj obali. Dovoljno mali za ugodan obiteljski život, dovoljno velik da zadovolji sve potrebe svojih građana.

Ipak, osim blagodati koje nosi lagodno mediteransko podneblje, naglašen je nedostatak kvalitetne i cjenovno prihvatljive stanogradnje za same stanovnike ovog grada.

Stoga smo odlučili napraviti korak više i pomoći u rješavanju tog problema za svojih 13 zaposlenika i njihovih obitelji.

Izgradili smo dvije stambene zgrade, s ukupno 16 stanova od 60 m2, te ih ponudili zaposlenicima s neriješenim stambenim pitanjem.

Radi se o svojevrsnom programu subvencioniranja, jer stanovi nisu oglašeni na slobodnom tržištu, niti su za njih mogli aplicirati Apfelovi zaposlenici s riješenim stambenim pitanjem. Iznimno povoljni uvjeti kupovine, kao i pomoć kod ostvarivanja uvjeta za realizaciju kredita, razlog su zbog kojeg je bilo više zainteresiranih, od slobodnih stanova.

13 obitelji, među kojima ima obitelji s dvoje djece, samohranih roditelja, tek vjenčanih parova i samaca, iskoristili su priliku i kupili stan.

 

Komentar Matka Pašalića, izvršnog direktora tvrtke:

Od svojih samih početaka tvrtka Apfel je uvijek bila društveno odgovorna. Uvažavajući činjenicu da živimo i radimo u lokalnoj zajednici, osjećali smo potrebu poticati njen razvoj kroz različite projekte. S obzirom da zapošljavamo više od 120 ljudi, često su nam se znali obratiti s pitanjima vezanim uz rješavanje stambene situacije. Svjesni smo da su baš zaposlenici naša najveća snaga i sretni smo da smo mogli pomoći u rješavanju stambenog pitanja za 13 mladih obitelji. Bilo je tu različitih situacija, četveročlanih obitelji, samaca, samohranih roditelja… no uz podršku Zagrebačke banke uspjeli smo za sve ispregovarati povoljne uvjete financiranja. I evo, svi zajedno brojimo dane kada će se 13 obitelji useliti u svoje stanove.

Možda je ludo, ali sve što želim od ovog projekta je da stanari uživaju u svojim stanovima.