VAŠI PODACI SU SIGURNI S NAMA!

POLITIKA PRIVATNOSTI I UVJETI KORIŠTENJA OSOBNIH PODATAKA

Politika privatnosti se odnosi na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni prilikom procesa kupnje i/ili registracije Kupca na web stranicama apfel.hr, odnosno prilikom procesa prijave Korisnika na listu primatelja apfel.hr newsletter-a (informiranje o novostima, akcijama, sniženjima i ostalim ponudama). Ova politika privatnosti sastavni je dio Općih uvjeta poslovanja prilikom korištenja web stranica apfel.hr.

Apfel d.o.o. se pridržava važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti podataka Kupca i/ili Korisnika, sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka EU (GDPR). Politikom privatnosti opisano je kako Apfel d.o.o. (vlasnik web stranica apfel.hr, u daljnjem tekstu Voditelj obrade podataka), Dubrovačka 35, 213000 Makarska, Hrvatska, obrađuje osobne podatke svojih Kupaca/Korisnika.

Upućuju se Kupci i Korisnici web stranica apfel.hr da pročitaju sve navedeno kako bi lakše razumjeli koje podatke Apfel d.o.o. obrađuje i prikuplja, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi i koja su prava Korisnika i Kupca vezana uz pristup, ispravak i brisanje te pravo na prigovor.

Korisnik, odnosno Kupac u bilo kojem trenutku može poslati pitanje u vezi osobnih podataka na e-mail [email protected] ili na broj telefona na 021/695 960 (pon-pet: 8-16 h).

Prihvaćanjem Politike privatnosti prilikom otvaranja računa (registracija) ili prijave Kupca na račun, odnosno prijavom Korisnika na listu primatelja newsletter liste, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže s obradom osobnim podataka kako ih ova Politika privatnosti utvrđuje.

Što su osobni podaci?

Osobni podaci su koje koristimo su: ime, prezime, e-mail, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država, regija, OIB, IP adresa, RFID tagovi, kolačići na web stranicama.

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Apfel d.o.o.?

Prilikom Kupnje Prodavatelj će zatražiti slijedeće informacije od Kupca: ime, prezime, e-mail, broj mobitela, adresa, poštanski broj, grad, država, regija te OIB ukoliko je Kupac pravna osoba. Ukoliko Kupac i/ili Korisnik želi otvoriti svoj korisnički račun na stranicama apfel.hr, uz prethodno navedene podatke će se od Kupca/Korisnika zatražiti i lozinku te korisničko ime. Nakon što se osoba registrira kao Kupac, ima pristup profilu te izmjeni unesenih podataka. Kupac potvrđuje da se slaže s obradom osobnih podataka klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“. Prilikom prijave Korisnika na listu primatelja newsletter liste Roštilji.hr, Prodavatelj će zatražiti unos e-mail adrese.

Svi podaci koje Korisnici unose prijavom na listu primatelja e-mail-ova o novostima i popustima, su zaštićeni imenom i lozinkom.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako te informacije Prodavatelju ne budu pružene za određenu aktivnost, Kupcu odnosno Korisniku neće biti dopuštenja takva aktivnost, jer bez traženih podataka aktivnost nije tehnički izvediva.

Osim prethodno navedenih podataka, automatski prikupljamo podatke s Vašeg računala, što uključuje IP adresu, a u određenim situacijama automatski prikupljamo i druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na web stranice apfel.hr, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama koje su vam prikazane. Prodavatelj preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun web stranica apfel.hr. Prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku preporučujemo kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da upotrijebite lozinku od barem šest znakova.

U koju svrhu Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke?

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju web stranicama apfel.hr , realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualna te kako bi ponudu proizvoda i usluga u što većoj mjeri prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Prodavatelj prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-mail-a, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti web stranice apfel.hr. Niti jedan dio navedene web stranice nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Politike privatnosti i uvjetima korištenja osobnih podataka sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na web stranicama apfel.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje (predugovorne obavijesti) te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca. Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) na gumb Prijava ili kupnjom, klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja“ te klikom na gumb „Pročitao/la sam i prihvaćam Pravila o privatnosti“ , daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i prilikama unosom svojih podataka na web stranici apfel.hr te potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] ili se javiti putem telefona na 021/695 960 (pon-pet: 8-16 h).

S kojim primateljima Prodavatelj dijeli osobne podatke?

Prodavatelj neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sljedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.

Prodavatelj će, kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga, po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Prodavatelj pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca web stranica apfel.hr na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Prodavatelj pohranjuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o novostima i popustima na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija, odnosno dok se Korisnik ne odjavi s newsletter liste primatelja e-mailova o novostima i popustima.

Pristup i ispravak osobnih podataka

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na „Moj račun“ gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio na stranici apfel.hr. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Prodavatelja cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected].

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] i podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. Podaci o kupovini preko web shop-a ostaju pohranjeni u računu za dotičnu kupovinu shodno drugim Zakonskim obavezama. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Prodavatelja putem mail-a odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected] kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Apfel d.o.o. je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu osobnih podataka kojega možete kontaktirati vezano za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka. Kontakt: [email protected] ili 021/695 960 (pon-pet: 8-16 h).

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected].

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i web stranica apfel.hr odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Prodavatelj shvaća ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Prodavatelj provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web stranica apfel.hr te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Izmjena Politike privatnosti

Ovu Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka Prodavatelj može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Politike privatnosti na web stranicama apfel.hr. Stoga, Prodavatelj poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Politiku privatnosti. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Politikom privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web stranice apfel.hr.
Izmjena Politike privatnosti i uvjeta korištenja osobnih podataka stupa na snagu odmah nakon objave na web stranicama apfel.hr . Nastavak uporabe web stranica apfel.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Politiku privatnosti i uvjeti korištenja osobnih podataka.

Koristi li apfel.hr kolačiće?

Internet stranica apfel.hr koristi kolačiće, s primarnim ciljem kako bi web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo.

Ima li apfel.hr kolačiće treće strane?

Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Društvene mreže

Dijeljenjem sadržaja stranice apfel.hr na društvenim mrežama postavlja kolačiće.

Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. (“Google”). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Google-ovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi http://www.google.com/privacy.html.